Groepsreis Zuid-Afrika 25 jarig bestaan Springbok Travel - VOLZET!!!

PROGRAMMA

16/09  BRUSSEL – KAAPSTAD.

We vertrekken per lijnvlucht vanuit Zaventem naar Kaapstad ( Zuid-Afrika).Maaltijden aan boord.

17/09  KAAPSTAD – STELLENBOSCH.

Aankomst in de voormiddag in Kaapstad. Na het vervullen van de formaliteiten en het opnemen van onze mini-bus rijden we richting Stellenbosch. Kenmerkend voor deze levendige universiteitstad zijn de lanen, omzoomd door oude eiken, waarlangs mooie, witte Kaap-Hollandse huizen werden gebouwd. De Franse Hugenoten , die zich hier 300 jaar geleden vestigden, introduceerden hier de wijnbouw en de Franse eetcultuur. Het klimaat is niet alleen ideaal voor de wijnbouw maar ook voor de teelt van olijven en de bekende Kaapse appelen.  ‘s Avonds diner in 1 van de goede resto’s van Stellenbosch ( niet incl.).

Overnachting :  Stellenbosch  -Hotel Coopmanhuijs ***** in B&B Luxe kamer

Dit hotel in het historische Stellenbosch is gebouwd in 1713. Het beschikt over gezellige kamers met een klassieke inrichting, een wellnessruimte en een verwarmd zwembad.Het Coopmanhuijs Boutique Hotel wordt omgeven door de winkels, galerieën en musea van Stellenbosch.

18/09  STELLENBOSCH

Na een uitstekend ontbijt gaan we een volle dag op stap met onze gids Willie. Het zal een dag worden waar we de beste wijnkelders van Zuid Afrika zullen bezoeken. U zal met volle teugen genieten van deze toplocaties en -wijnen. Ik kan jullie garanderen dat het een heel bijzondere dag zal worden, waar de gastronomie en wijnproeverij hoogtij viert!

Overnachting :  Stellenbosch  -Hotel Coopmanhuijs ***** in B&B Luxe kamer

19/09 STELLENBOSCH – MOSAIC FARM

Na het ontbijt rijden we richting Hermanus. We verblijven de volgende 2 dagen in een uitzonderlijk mooi natuurgebied aan de kust en aan een lagune.

Het Mosaic Private Sanctuary bevindt zich tussen de Hermanus lagune en het natuurreservaat Walker Bay, en wordt omgeven door een schilderachtig landschap.

‘s Middags gaan we o.l.v. een gids en per quad ( incl) de duinen in om dit mooie natuurgebied te ontdekken. We picknicken ( incl) op het strand waar we ondertussen de walvissen zullen spotten. Deze komen gedurende deze periode van het jaar vanuit Antarctica om hun jongen te werpen in het warme water van de Kaap.

We verblijven in de 5 sterren Lagoon Lodge , waar het uitzicht waanzinnig mooi is en het eten van uitzonderlijke kwaliteit.

Overnachting : Lagoon Lodge *****  - Vol pension – huiswijnen en bieren/waters/frisdranken incl.

20/09  MOSAIC PRIVATE RESORT  

Na het ontbijt gaan we op  zee met de privé boten van het resort o.l.v. een gids. We gaan op zoek naar de walvissen van zo dichtbij dat we ze bijna kunnen aanraken. De ontmoeting met deze wonderbaarlijke dieren zal niemand onberoerd laten. Na deze uitzonderlijke belevenis genieten we nog ten volle van dit gebied.

Overnachting : Lagoon Lodge *****  - Vol pension – huiswijnen en bieren/waters/frisdranken in cl.

21/09  MOSAIC PRIVATE RESORT- JOHANNESBURG

Na het ontbijt vertrekken we naar CPT National Airport voor onze binnenvlucht naar Johannesburg. Bij aankomst nemen we onze minibus op en rijden we naar onze lodge voor de komende 2 dagen. In de namiddag wat vrije tijd om te genieten van deze toch wel wondermooie plek.

U waant zich in de Provence in Johannesburg, een topverblijf met een uitzonderlijke keuken. Een must in ieders leven om daar 1 x te hebben gegeten!

Overnachting : Morrelles Hotel  *****  - Luxe kamer in B&B

22/09  JOHANNESBURG

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Johannesburg , we bezoeken o.l.v. een gids het Apartheidsmuseum .Dit is een abolute aanrader.  Op die manier kan je als Europeaan aan den lijve aanvoelen hoe het was enkele 10 tallen jaren terug. En zoals  Mandela ooit citeerde “ het onmogelijke is mogelijk”.  Dit zal je hier ervaren.

Overnachting : Morrelles Hotel  *****  - Luxe kamer in B&B

23/09  JOHANNESBURG- HAZYVIEW

Na het ontbijt rijden we richting Hazyview. Onderweg maken we een ludieke stop in Dullstroom waar we onze lunch nemen ( niet incl) . We slapen deze nacht in het schitterende hotel Casa do Sol. Hier heb ik ooit overnacht tijdens mijn eerste groepsreis in 1992: een prachtig hotel dat ondertussen volledig gerenoveerd is. We gebruiken deze plaats als tussenstop en laden ons op om de volgende dagen op safari te gaan.

Casa do Sol is gelegen binnen het Illanga natuur- en wildreservaat, dat maar liefst 500 hectare beslaat.Hier kunt u door de wildernis lopen op van tevoren uitgezette wandelpaden en het niet agressieve wild in zijn natuurlijke leefomgeving bewonderen. Het wereldberoemde Kruger National Park is niet ver weg. Natuurliefhebbers zullen hier hun hart kunnen ophalen met het ontdekken van de vele rassen die hier hun verblijfplaats hebben.

Overnachting : Casa do Sol   *****  - Luxe kamer in B&B

24/09 – 26/09  HAZYVIEW – KAPAMA KARULA

Na het ontbijt vertrekken we naar Kapama voor onze safari’s de 2 komende dagen. Deze lodge heb ik gekozen omwille van zijn uitzonderlijke kwaliteit van zowel de safari als de lodge.

We ondernemen hier 4 x een safari in de komende 2 dagen in een open 4x4 voertuig olv een ervaren Ranger en spoorzoeker.

Kapama Karula ligt in het uitgestrekte wildreservaat Kapama, dat onderdeel is van het nationaal park Kruger. Kapama Karula organiseert wildtochten in open safarivoertuigen, begeleid door ervaren rangers. Als ontspanning kunt u een boek lezen in de lounge of tot rust komen in het zwembad met uitzicht op de rivier Klaserie, die het hele jaar door stroomt.

De kamers

De 12 superior suites van Kapama Karula zijn allemaal luxueus ingericht en hebben een eigen badkamer en een buitendouche. Ook hebben alle suites een gevulde minibar. Verder heeft elke suite een zithoek en een open haard.

Overnachting : Kapama Karula    *****  - Luxe suite in Vol Pension + safari’s

 26/09  KAPAMA KARULA – JOHANNESBURG

Na een laatste ochtendsafari  en een heerlijk ontbijt rijden we terug naar Johannesburg voor onze nachtvlucht naar Brussel. Voldaan na een prachtige Zuid-Afrika reis.

27/09   BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Prijs per persoon : 4.896,12 euro

*vluchten in economy plus of businessclass op aanvraag en volgens beschikbaarheid.

 Inbegrepen

 • Steeds op basis van 1 dubbel
 • Vluchten zoals vermeld.
 • Luchthaventaksen.
 • Verblijven zoals vermeld of gelijkwaardig .
 • Maaltijden zoals vermeld.
 • Roadbook.
 • Documentatie.
 • BTW.
 • Begeleiding olv  Dirk Rosiers.
 • Uitstappen zoals vermeld.
 • 4 x safari in Kapama in open 4x4
 • Benzine

 

Niet Inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven.
 • Annulatie en/ of bijstandsverzekering.
 • Fooien.
 • Niet vermelde maaltijden.
 • Eventuele toegangsgelden.

 

(Prijzen berekend op wisselkoers van 1/10 – zie algemene voorwaarden- op aanvraag )

Springbok-travel – st amandstraat 111 – 8800 Roeselare – 051.20.5045.