CAPE ARGUS 2023 met Nico Mattan

Inschrijvingen Cape Argus open - max 14 personen 

09/03/2023 - 14/03/2023

Algemeen
In beeld

Cape Argus fietstocht in Kaapstad (110 km)

35.000 wielrenners doen  Kaapstad en de Peninsula  tocht.

Zondag 12 maart 2023 aanstaande is het weer zover: de jaarlijkse Cape Argus Cycletour in Kaapstad.’s Morgens in alle vroegte vertrekken de eerste fietsers vanuit het centrum van Kaapstad via de oostkant van het Zuidereiland – Fishhoek, Kalk Bay, Muizenberg – tot Cape Point in het zuidelijkste punt van het Kaapse Schiereiland – via Kommetjie, Noordhoek, Hout Bay en Llandudno weer terug naar Kaapstad. Een fietstocht van een luttele 110 kilometers met een paar iets minder luttele bergen te beklimmen onderweg...

Naar verwachting doen dit jaar ongeveer 35.000 nationale en internationale fietsers mee aan de ‘Tour de Kaapstad’. Heus niet alleen amateuristische zondagsfietsers doen mee aan deze grote Cape Argus, maar ook grotere namen uit de internationale wielerwereld komen op dit event af.  De afgelopen jaren namen Jan Ullrich, Matt Damon, Eddy Merckx, Patrick Lefevere , Miguel Indurain en nog diverse andere grote namen deel aan deze fietstocht.

New York Marathon in Kaapstad

Verwacht taferelen à la de New York Marathon, want vanaf zaterdagnacht zullen vrijwel alle grote wegen in en rond Kaapstad tot aan Cape Point volledig afgesloten zijn voor al het verkeer. De laatste fietsers worden pas in de namiddag verwacht aan de finish bij het Cape Town Stadium in Green Point.

Bij een evenement in Kaapstad zoals de Cape Argus Cycletour, hoort ook de gepaste feestelijke drukte. Rond de finish staan de hele dag enthousiast aanmoedigende supporters langs Main Road in Green Point om de fietsers  toe te juichen. Naar verwachting zullen de allersnelste racers al rond acht uur de finish van de Cape Argus bereiken...

HET PROGRAMMA:

09/03 KAAPSTAD – FRANSCHOEK

Na het ophalen van de bagage en het vervullen van de douane formaliteiten pikken we jullie op in CPT airport voor uw transfert naar Franschoek. In de namiddag monteren we de fietsen en organiseren we een lichte training op de Franschoek Pass. We overnachten en dineren in Franschoek.

Overnachting : L ermitage***** in Franschoek in kamer en ontbijt

10/03    Na het ontbijt vertrekken we onder begeleiding van Nico en lokale fietsers voor een fietstocht van ongeveer 3 u. Er staan enkele mooie beklimmingen op het programma. Na de fietstocht verfrissen we ons en doen we een begeleide wijntour in de omgeving . .

Overnachting : L ermitage***** in Franschoek in kamer en ontbijt

11/03   Na het ontbijt,  transfer naar The Waterfront ( Kaapstad) , we doen een City Tour en gaan op tafelberg vervolgens  inchecken in het hotel om dan  de inschrijvingen op te halen van de Cape Argus . Hier komen we alle nationale en internationale deelnemers tegen. U bent hier vrij om van zowel dit evenement alsook van Kaapstad te genieten.

Overnachting: V&A Hotel Waterfront***** in ontbijt.

12/03   CAPE ARGUS

Vandaag is de grote dag, we nemen heel vroeg in de morgen een smakelijk ontbijt en vertrekken met zijn allen naar Kaapstad. Voor de fietsers breekt nu het uur van de waarheid aan.

We verwachten iedereen terug tegen ongeveer 14.00u.

The Cape Argus is een cyclosportieve koers dwz iedereen fietst op zijn eigen tempo.Wat goed is voor jezelf, bepaal je zelf. Je fietst langs de mooiste wegen ter wereld, er is geen tijdsdruk. Deelnemen is belangrijker dan winnen...

U wordt langs de weg aangemoedigd door zowat 50.000 toeschouwers, ook dit is uniek in de fietswereld.

Na de aankomst van de laatste deelnemer (van onze groep) genieten we nog wat na van de sfeer van de Cape Argus .

Overnachting: : V&A Hotel Waterfront*****  in ontbijt

13/03   KAAPSE SCHIEREILAND 

             We bezoeken o.l.v. een Afrikaans-sprekende Gids het Kaapse schiereiland met o.a  Kaappunt / Kaap de Goede Hoop / Constancia / Simonstown / The Bolders ( Pinguins)

             Overnachting : V&A Hotel Waterfront***** in ontbijt.

14/03   Na het ontbijt  vrije tijd en in de namiddag transfert naar de luchthaven voor uw gekozen terugvlucht of eventuele verlenging van je reis.( vraag gerust info aan ons )

Prijs per persoon ( op basis van  dubbel/twin)  : € 2.642,00

Voor inschrijving: mail ons ( info@springbok-travel.be ) of bel ons (051.20.50.45)

Kijk gerust naar onze video rubriek waar een mooie info film staat  over wat 'Cape Argus Cycle Tour'  precies inhoudt.

Tot binnenkort

Sportieve groeten

Inbegrepen

 • Fietsbegeleiding door Nico Mattan en Dirk Rosiers + lokale fietsers
 • Voedings & trainingsadvies van Nico Mattan ( zodra je insgeschreven bent tot dag van Cape Argus)
 • Zuid-Afrikaans sprekende Gids waar vermeld 
 • Ingangsgelden : Kaappunt - Pinquins The Boulders - Chapmans Peak.
 • Wijntour Franshoek met degustatie
 • Alle transfers en vervoer in minibus zoals voorzien
 • Nederlandstalige begeleiding  ( Dirk Rosiers - 30 jaar Zuid-Afrika ervaring)
 • Ontbijt.
 • Transfers van fietsen ter plekke .
 • Volgwagen tijdens de trainingsritten ( niet tijdens Cape Argus daar verkeersvrij)
 • Fiets technieker gedurende dag 1 en dag 2
 • Tolwegen en benzine
 • Verblijven zoals voorzien of gelijkaardig
 • Franschoek L'ermitage Hotel*****
 • The V&A hotel ***in Kaapstad  : Luxe kamer 
 • Prijs berekend op wisselkoers van 16/05/2023  bij stijging of daling meer dan 5% worden deze prijzen aangepast

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/ of bijstandsverzekering (voor de fietsers bijstand verplicht).
 • Inschrijving Cape Argus Tour (ong. 60 euro) - indien nodig vermelden bij reservatie
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien.
 • Vluchten  BRU - CPT - BRU  

Hotel in Franschoek : L 'ermitage

Deze luxe villa's en suites bieden exclusieve accommodatie en eersteklas faciliteiten. Ze bevinden zich op het prestigieuze landgoed Franschhoek, te midden van het inheemse fynbos.

De goed ingerichte en elegante accommodaties zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een balkon of terras.

Restaurant L'ermitage serveert gerechten in Zuid-Afrikaanse en Europese stijl. U kunt gebruikmaken van roomservice en er zijn drankjes verkrijgbaar aan de bar.

L'ermitage - Franschhoek Chateau is gevestigd op de hellingen van de Franschhoekpas en vormt een rustig toevluchtsoord, ver weg van de drukte van het stadsleven. U kunt er heerlijk ontspannen en genieten van een duik in het buitenzwembad. Babysitters passen op uw kinderen, zodat u zorgeloos kunt genieten van een onvergetelijk verblijf in L'ermitage - Franschhoek Chateau.

Hotel V&A Waterfront, Kaapstad

Dit 4-sterrenhotel ligt in het hart van de V&A Waterfront en heeft een zonneterras met een bar. Er is gratis WiFi beschikbaar, en je kunt bij de accommodatie parkeren.

Alle kamers en lofts van het Victoria & Alfred Hotel bieden uitzicht op het Alfred Basin, de Tafelberg of de piazza. Ze zijn voorzien van een kingsize bed/2 aparte bedden, een minibar en een ensuite badkamer met badjassen. Ook worden gratis koffie, kruidenthee en koekjes aangeboden.

Restaurant Ginja van het Victoria & Alfred Hotel serveert maaltijden op het terras aan de kade met uitzicht op de haven en de Tafelberg. Je kunt ook genieten van een ontbijt in restaurant Dash, dat zich in het 5-sterrenzusterhotel Queen Victoria van het Victoria & Alfred Hotel bevindt.

In de buurt van de accommodatie zijn tal van winkels en uitgaansgelegenheden te vinden, variërend van ambachtelijke markten en bioscopen tot amfitheaters. De Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland bevindt zich op 250 meter van het hotel.

Je kunt ook gebruikmaken van het zwembad van het hotel, dat zich aan de overkant van de straat bij de 5-sterrenzusteraccommodatie Dock House Boutique Hotel bevindt. Het Victoria & Alfred Hotel is 24 uur per dag beveiligd.