Sri Lanka Yoga retreat met Evy Gruyaert 23/09/2023 -03/10/2023

SRI LANKA ZEN

Yoga samen met Evy Gruyaert & Springbok Travel

COLOMBO – POLONNARUWA – HABARANA – PIDURANGALA – MATALE – KANDY – PERADENIYA –

 MADULKELLE – GAL OYA – KALKUDHA – COLOMBO

VLUCHTEN MET EMIRATES (informatief/pending)

EK 184  23SEP BRUSSEL - DUBAI  1520 2355  23SEP 

EK 650  24SEP DUBAI -COLOMBO   0240 0835  24SEP 

EK 649  03OCT COLOMBO - DUBAI  0315 0600  03OCT 

EK 183  03OCT DUBAI - BRUSSEL  0820 1320  03OCT 

REISPROGRAMMA

DAG 1 – 23 september 2023       VERTREK NAAR COLOMBO

Off we go! Meeting op de luchthaven met jouw begeleiders Evy & Nadine, kennismaking met de andere reizigers en intercontinentale vlucht naar Colombo in economy. Maaltijden aan boord.

DAG 2 – 24 september 2023      AANKOMST COLOMBO - POLONNARUWA - HABARANA   (L,D)

Verwelkoming en assistentie bij aankomst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap. Transfer naar het hotel waar je de voormiddag tijd hebt om te acclimatiseren en te relaxen na jouw vlucht (afhankelijk van vluchtschema). Lunch is voorzien in het hotel.

In de namiddag rij je naar Polonnaruwa waar je een fietstocht maakt door de voormalige tweede hoofdstad van het Singhalese rijk, Polonnaruwa. De middeleeuwse stad werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus en verwierf bekendheid na de vernietiging en het verval van Anuradhapura in 993. Het is werelderfgoed van Unesco. Veel van de ruïnes verkeren in een uitstekende staat. Het grote kunstmatige meer, de Parakrama Samudra, met een oppervlakte van 6.000 ha, voedt een netwerk van irrigatiekanalen en kleine tanks.  In de immense stad zijn brahmaanse monumenten (gebouwd door de Chola’s, leerlingen van het brahmanisme) te vinden en ruïnes van de indrukwekkende tuinstad ontworpen door Parakramabahu I. De stad is bijzonder vanwege de ongewone afmetingen en de zeer bijzondere relatie tussen de gebouwen en de natuurlijke omgeving. De oude stad gold ook als een heiligdom van het boeddhisme en de Singalese geschiedenis vanwege de aanwezigheid van de Tand van de Boeddha – talisman van de Singalese monarchie. De verwijdering van het relikwie bevestigde de ondergang van Polonnaruwa. Het is leuk kennis te maken met Sri Lanka en haar geschiedenis al fietsend door deze oude koningsstad langs de gigantische boeddha beelden, bijzondere stoepa’s en tal van andere ruïnes.

Overnachting in Cinnamon Lodge (Superior Room)

DAG 3 – 25 september 2023      HABARANA – PIDURANGALA – MATALE –  KANDY   (B,L,D)

Ontbijt. Transfer naar Pidurangala.

Pidurangala Rock is een massieve rotsformatie gelegen een paar kilometer ten noorden van Sigiriya in Sri Lanka. Het heeft een interessante geschiedenis die nauw verwant is aan die van het Sigiriya Lion Rock. Omdat het minder groots is en iets moeilijker te beklimmen, wordt het vaak over het hoofd gezien door toeristen. Net als Sigiriya is Pidurangala gevormd door vulkanische activiteit. Hoewel Pidurangala groter lijkt dan Sigiriya, loopt de bovenkant steil af en bestaat uit massief gesteente. Om deze reden was het niet geschikt voor grootschalige bouwactiviteiten. De rotsen die de centrale rots omringen geven een indicatie van hoe het gebied rond Sigiriya er uit heeft gezien voordat het werd ontgonnen en klaargemaakt als een koninklijke citadel. Het beste aan Pidurangala Rock is dat je van hieruit een prachtig zicht hebt op de Lion Rock en dat er minder toeristen zijn en het er minder druk is.

Bezoek aan Lion Rock behoort tot de mogelijkheden (mits supplement)

Tot slot transfer naar Kandy. Rest van de dag vrije tijd om een yoga sessie te doen met Evy.

Overnachting in Galavilla Boutique Hotel (Superior Room)  

DAG 4 – 26 september 2023      KANDY – PERADENIYA - KANDY   (B,L,D)

Ontbijt in het hotel. ’s Morgens yoga sessie om de zon te begroeten olv Evy. Later op de dag transfer naar Peradeniya. Deze prachtige tuin ligt op enkele kilomters buiten Kandy. Hier bezoek je de Botanische Tuin van Peradeniya met zijn duizenden orchideeën en exotische planten. Het werd eerst aangelegd als een lusthof door een Sinhala koning en werd uitgebreid door de Britten. De tuin beslaat ongeveer bijna 60 hectare en is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers met uitgestrekte verzorgde gazons, paviljoenen, een achthoekige serre, honderden verschillende soorten bomen waaronder een reusachtige vijgenboom en talrijke bloemenperken. De verschillende bomen werden vaak geschonken van landen van over de ganse wereld. De beste attractie is het Orchid House met prachtige orchideeën in allerlei kleuren.

Na het bezoek en lunch in een lokaal restaurant gaat het verder richting Kandy voor een city tour. Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ en de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen. De naam 'Kandy' roept visioenen op van pracht en praal. Veel van de legenden, tradities en folklore worden nog steeds liefdevol in leven gehouden. Je wandelt rond het meer, door de gezellige koloniale stadswijken en de bazaar. Ook bezoek je de befaamde Tempel van de Tand van Boeddha. De pelgrims aanbidden er de relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. Na het bijwonen van een typische traditionele culturele show word je naar het hotel gebacht. Diner in het hotel.

Overnachting in Galavilla Boutique Hotel (Superior Room)

DAG 5 – 27 september 2023      KANDY – GAL OYA  (B,L,D)

Ontbijt in het hotel. ’s Morgens is  een yoga sessie olv Evy. Later op de dag transfer naar Gal Oya Lodge. Jouw lodge ligt in de buurt van het Gal Oya National Park, één van de mooiste wildparken in Sri Lanka met zijn meer en rotsachtige en beboste heuvels op de achtergrond. Dit geïsoleerde reservaat, van meer dan 25.000 hectare, is de thuisbasis van 32 soorten zoogdieren, waaronder olifanten, langurapen, makaken, luipaarden, wilde zwijnen, waterbuffels en herten, evenals bijna 150 vogelsoorten. Gal Oya is uniek in Sri Lanka omdat het enige nationale park is waar bootsafari’s worden uitgevoerd, waardoor het benaderen van dieren veel natuurlijker is. Verder staat de lodge bekend om zijn unieke safari-activiteiten. Jullie kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan excursies, alle begeleid door deskundige natuurgidsen van de lodge.

Keuze uit volgende excursies(nader te bepalen):

Bootsafari (ca 5h): varen op Sri Lanka's grootste stuwmeer is de perfecte manier om Sri Lankaanse wilde dieren op hun best te ervaren. Het is een unieke manier om jezelf onder te dompelen in de leefomgeving van de dieren. Met een beetje geluk zie je olifanten zwemmen tussen de eilanden of baden aan de rand van het meer. Een 2-3 uur durende safari per boot, en een mooie rit van 40 minuten van de lodge naar het meer is perfect om het nationale park en de omliggende dorpen te verkennen. (kan optioneel vervangen worden door een jungle drive & wandeling in het park)

 • Jungle night walk (1-2h): ga mee met een van de natuurgidsen voor een nachtelijke wandeling in de bossen rond de lodge, en maak kans om een aantal van jouw nachtelijke buren te zien als ze tevoorschijn komen uit hun dagelijkse rust- en schuilplaatsen. Gebruik een zaklamp om ogen te zien turen die kunnen behoren tot een aantal dieren, waaronder amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels.
 • Kookles Sri Lanka style (2h): in zijn buitenkeuken neemt de chef je mee voor een introductie in de traditionele Sri Lankaanse kookkunst. Doorzoek vooraf het bos naar een aantal ingrediënten voor jouw maaltijd vooraleer de chef je demonstreert hoe je traditionele lokale maaltijden zoals thalapa (traditioneel dessert), thumba (lokale groente), viscurry, gekruide yams (wortelknollen), bossalades en kankun (soort waterspinazie) klaarmaakt.
 • Wandeling met ‘chief veddha’ (1-2h): maak kennis met de inheemse Vedda bevolking, een oude stam van jager-verzamelaars die leven van het land. Het Vedda opperhoofd of dorpshoofd zal je rondleiden door zijn oude land en de wijsheid van zijn volk delen. Je maakt een wandeling door het bos van zijn voorouders en maakt kennis met de lokale natuur, hun gebruik van medicinale planten, oude jachtgebieden en grotwoningen. Zo krijg je een inzicht in hoe de inheemse bosbewoners van Sri Lanka leefden in het oerwoud van Gal Oya.
 • Ochtendtrekking naar de top van Monkey Mountain (2-4h): de avontuurlijke vroege vogels kunnen ’s morgens mee trekken (1,5h) naar de top waar je mooie uitzichten over de grote beboste vallei kan zien en met een beetje geluk de zon kan zien opkomen over de heuvels in de verte, en het oneindig jungle bladerdak beneden.
 • Fietstocht (1-3h): je kan ervoor kiezen om een kortere off-track trail te rijden naar het kleine Kiri Oruwa Lake waar het wemelt van de vogelsoorten. Of je kan de langere hoofdweg nemen die door het nationale park naar het prachtige Namal Oya Reservoir loopt.

Opgelet: afhankelijk van de activiteit die de groep wenst te doen, zal de groep misschien opgesplitst moeten worden (omwille van aantal voorradig materieel bijv jeeps, boten).

Overnachting in Gal Oya Lodge (Bungalow Room)

DAG 6 – 28 september 2023      GAL OYA   (B,L,D)

Volledige dag in de lodge en keuze uit verschillende activiteiten (zie boven).

Nadine & Evy zullen dit in goede banen leiden.

Best voorkeur aangeven bij inschrijving!

Overnachting in Gal Oya Lodge (Bungalow Room)

DAG 7 – 29 september 2023         GAL OYA – KALKUDAH BEACH  (B,L,D)

Ontbijt in de lodge. Na jouw avonturen in de jungle en digital detox is het tijd voor zen en relaxen aan het strand op het ritme van de golven! Transfer naar Kalkudha naar jouw laatste hotel van de reis. Vrije tijd en mogelijkheid om yoga sessies in de spa van het hotel of op het strand te organiseren (geen gids en voertuig). Relaxen kan je op het eindeloze exotische strand of aan het zwembad, gezelschapspelen vind je in de speelhoek of in de bibliotheek kan je boeken of magazines uithalen Ook een Yogha sessie staat op programma .

Overnachting in Karpaha Sands (Palam Suite)

DAG 8 – 30 september 2023      KALKUDAH BEACH (B,L,D)

Vrij verblijf in Passikudah op basis van vol pension. Geen gids en voertuig. Enjoy & relax!

Evy geeft hier een yoga sessie .

Overnachting in Karpaha Sands (Palam Suite)

DAG 9 – 01 oktober 2023             KALKUDAH BEACH  (B,L,D)

Vrij verblijf in Passikudah op basis van vol pension. Geen gids en voertuig. Enjoy & relax!

Overnachting in Karpaha Sands (Palam Suite)

DAG 10 – 02 oktober 2023          KALKUDAH BEACH – LUCHTHAVEN   (B)

Vrije tijd tot aan transfer naar de luchthaven.

DAG 11 – 03 oktober 2023           AANKOMST   (-)

Aankomst in België!

PRIJS PER PERSOON IN EURO

Op basis van 14 personen (7 DBL )

Landarrangement Sri Lanka K&K cfr voorstel met vluchten in economy – double room – prijs op basis van 14 personen

€ 4.207 pp in DBL

Incl. € 450 taksen

INBEGREPEN

 • Vluchten in economy class
 • Begeleiding door Engelssprekende chauffeur/gids van aankomst tot vertrek (behalve bij strandverblijf)
 • Begeleiding door Nadine ( Springbok-travel).
 • Yoga sessies met Evy .
 • Alle vermelde transfers met privévoertuig met airco
 • Verblijf op basis van een DBL in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Programma op basis van bovenvermelde maaltijden (B=ontbijt; L=middagmaal; D=avondmaal), VOL PENSION t.e.m. dag 9
 • Alle vermelde activiteiten
 • Toegangsgelden bij de vermelde bezoeken
 • Reisgids en rugzak
 • Yoga matje (ter plaatse)

NIET-INBEGREPEN

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Lunch en diner op dag van vertrek
 • Reis- en annulatieverzekeringen
 • Visumkosten en evt. lokale luchthaventaksen
 • Mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...)
 • Alle niet-vermelde diensten in 'Inbegrepen'
 • Pre-seating indien gewenst mits supplement
 • Evt. PCR testing of andere reisvoorwaarden

BELANGRIJKE OPMERKINGEN

 • Deze reservatie valt onder onze algemene reisvoorwaarden (cfr. Website Travel Sensations)
 • De tarieven werden berekend op basis van de wisselkoersen geldig op 13/06/22. De prijzen kunnen herzien worden bij betaling van het saldo, 1 maand vóór vertrek, indien er gevoelige koersschommelingen zijn. U kunt ook kiezen om de schommelingen in wisselkoersen en taksen te vermijden, door volledige betaling van het saldo, ten laatste 10 dagen na bevestiging.
 • Behalve in het geval van verhuring of indien uitdrukkelijk anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger, bij ondertekening van de bestelbon 30% van de totale reissom als voorschot, met een minimum van 90 euro (dit minimum mag niet de totale reissom overschrijden). Dit voorschot kan verhoogd worden met het volledige bedrag van de vliegtuigtickets (100%), indien de vliegtuigtickets bij bevestiging meteen dienen uitgeschreven te worden cfr. de voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij.

Algemeen
In beeld