Zuid-Afrika "a new way of seeing things " met Evy Gruyaert van 14/03/2023 - 21/03/2023

Algemeen
In beeld

Yoga met Evy

Wat is Yoga voor Evy?
 Ik dacht dat het iets was voor zwevers met lange gewaden en rasta. Tot een vriendin me meenam naar de les. Na enige tijd bleek het echt een openbaring. Ik noem het mindfulness in beweging. Je traint je geest en je lichaam. Fysiek is het je grens opzoeken zonder erover te gaan. Soms is dat dus ook best zwaar. Door die bewegingen maak je echt wat los. Ik had een totaal verkeerd idee van yoga, zoals wellicht nog veel andere mensen. Het is een aanrader, en voor mij persoonlijk een cadeau dat ik het heb leren kennen. Ik heb inmiddels de nodige cursussen gevolgd om het deskundig te onderrichten, en ik zou het niet meer kunnen missen. Ik ben van nature een stresskip, en yoga biedt zeer goed tegengewicht voor die nervositeit. De ademhalingsoefeningen helpen echt. Je kan ze zelfs in de auto doen. Wij moeten immers leren ademhalen. Daar zijn we ons meestal niet van bewust, maar het is ontzettend belangrijk.

Maar je bent begonnen met yoga door een accident.
Eerder het gevolg van een aanslepend knieletsel. Toen ik als kind naar de turnclub ging, had ik al last van de knie. Het vaak voorkomende ‘Jonge-Meisjes-Syndroom’ waarbij de patellapees ontstoken raakt. Toen besteedde ik daar niet zoveel aandacht aan hoewel het behoorlijk wat pijn veroorzaakte. Door het vele sporten is dat blijven aanslepen, en in 2009 na een uitzending van ‘De Rode Loper’ deed ik in de ondergrondse garage van de VRT een verkeerde beweging, en ik viel meteen met helse pijn op de grond. Ik krijste geheel de VRT bij elkaar. Uiteindelijk hebben ze me met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd waar een chirurg de knie terug in de kom heeft moeten plaatsen, en me geopereerd heeft aan de bewuste patellapees. Ik diende toen wekenlang een brace te dragen van aan de heup tot aan de enkels, en daarna was mijn been zo dun als mijn onderarm. Spiermassa weg, en een lange revalidatie. Toen heb ik kennisgemaakt met yoga. Van een non-believer ben ik intussen veranderd in een hevige fan.

Het zal erom boeiend zijn op zeer speciale plekken in Zuid Afrika  yoga te doen met mensen, ik kijk er naar uit ... jullie ook?

Programma

 DAG 1  : 14/03  -   KAAPSTAD

Aankomst op de luchthaven van CPT en transfert naar je Hotel. In de namiddag kennismaking en overlopen van het programma aansluitend met een Afrikaans sprekende gids city tour in Kaapstad.

Vrij avondmaal

Verblijf : Stillness Manor**** Luxe kamer in ontbijt 

DAG 2  :  15/03   -   KAAPSE SCHIEREILAND – TAFELBERG – YOGA met EVY

Ontbijt en vervolgens vertrekken we met onze Afrikaans sprekende Gids naar volgende hoogtepunten in de Kaap . KAAPPUNT – KAAP DE GOEDE HOOP ( Wandeling) PINQUINS OP BOULDERS – SIMONSTOWN – TAFELBERG ( weersafhankelijk) . Gedurende de dag zullen we een Yoga sessie doen o.l.v Evy Gruyaert.

Vrij avondmaal

Verblijf : Stillness Manor**** Luxe kamer in ontbijt 

DAG 3 :   16/03  -    KAAPSTAD – GODWANA PIVATE GAME LODGE

Vroeg Ontbijt  en vertrek naar het volgende hoogtepunt van onze reis .We rijden via Route 62 naar ons Safari Camp waar we verblijven in de Kwena Lodge. Aankomst rond de middag voor lunch . Ontmoeting met de crew van het park en de Rangers. Namiddag vertrek voor safari in open 4 x 4 alsook een avond safari.

Diner in de Lodge

Verblijf : Godwana Kwena Lodge***** in Vol Pension + safari’s

DAG 4 : 17/03  KAAPSTAD – GODWANA PIVATE GAME LODGE ontdek je ziel met EVY.

Voor de zonsopgang doen we al Yoga met Evy en groeten de zon bij het opkomen .Vervolgens vertrekken we op ochtendsafari met onze 4 x 4. Ontbijt na de safari en in de late voormiddag terug  Yoga met Evy.

Lunch en vervolgens wat vrije tijd alvorens we rond 15.30u terug vetrekken op onze 3 de safari om de big five  te spotten.

Diner op een mooie locatie ……….

 Verblijf : Godwana Kwena Lodge***** in Vol Pension + safari’s

DAG 5 : 18/03   GODWANA PIVATE GAME LODGE – FRANSCHOEK

Vroege safari om vervolgens te genieten van het heerlijk ontbijt in Godwana. Inpakken om onze weg verder te zetten. We gaan nu richting wijnstreek .

Aankomst in de namiddag in ons hotel te Franschoek. We doen in de namiddag een tour met onze gids in Franschoek met onder meer een bezoek aan het Hugenoten museum. Zo zal je ontdekken hoe de wijncultuur in Zuid Afrika ontstaan is .

Vrij avondmaal

Verblijf : L ermitage Franschoek***** Luxe Dubbel in ontbijt

DAG 6 : 19/03    FRANSCHOEK – PAARL – STELLENBOSCH – FRANSCHOEK

We starten de dag met een ontbijt – er zal zeker een yogha sessie  zijn vandaag maar hier zal Evy beslissen wanneer en waar ( wet houden het dus nog wat spannend). Met onze Afrikaanse gids gaan we ook op stap om deze regio te ontdekken . We bezoeken Paarl  en Stellenbosch. In de namiddag bezoeken we ook 2 uitzonderlijke wijngaarden en doen daar een tasting.

U zal niet alleen de streek zien en voelen maar ook proeven.

Vrij avondmaal

Verblijf : L ermitage Franschoek***** Luxe Dubbel in ontbijt

DAG 7 : 20/03    FRANSCHOEK

Ontbijt en vrije dag. We doen wel een Yogha sessie met Evy ( tijdstip te bepalen alsook locati).

Verblijf : L ermitage Franschoek***** Luxe Dubbel in ontbijt

DAG 8 : 21/03    FRANSCHOEK – PAARL – STELLENBOSCH – FRANSCHOEK

Ontbijt en wat vrije tijd om te kuieren in Franschoek . Transfert naar de luchthaven of verlening van u programma.

PRIJS PER PERSOON op basis van dubbel : 2.968,00 €

Inbegrepen

 • Alle transferts ter plekke in 16 seater.
 • Benzine & lokale taksen
 • Inkomgelden volgens programma
 • Alle vermelde maaltijden
 • 4 x safari in 4x4 met Ranger in Godwana + vol pension
 • Begeleiding door Dirk Rosiers
 • Afrikaans sprekende gids .
 •  Yoha en meditatie  onder begeleiding door Evy Gruyaert.
 • Wijn proeverij in Franschoek
 • Prijs berekend op wisselkoers van 13/06/2023  bij stijging of daling meer dan 5% worden deze prijzen aangepast

Niet Inbegrepen

 • Niet vermelde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Hotels

Stillness Manor****

Stillness Manor & Spa biedt een rustige accommodatie in Constancia en beschikt over een binnen- en een buitenzwembad. In het spa- en wellnesscentrum kunt u genieten van diverse behandelingen, en er is ook een sauna. WiFi is gratis.

De suites van Stillness Manor zijn ruim en goed ingericht. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, een open haard, een kluisje en een bureau. De balkons en terrassen bieden uitzicht op de omliggende, groene buitenwijk.

Stillness Manor & Spa beschikt over een tennisbaan en een fitnesscentrum. U vindt er tevens een gedeelde lounge, een wasservice en een dagelijkse schoonmaakdienst. Er is gratis parkeergelegenheid.

Het pension ligt op 1 km van het wijngoed Steenberg, op 1 km van de golfbaan Steenberg en op 1,8 km van het Amerikaanse consulaat-generaal. Op 32 km afstand vindt u de internationale luchthaven van Kaapstad.

Godwana Private Game Reserve*****

Het Gondwana Game Reserve, waar de 'Big Five' vrij rondzwerven door het fynbos van de Kaap, ligt op 25 km van Mosselbaai. Het beschikt over een groot overloopzwembad en een spa in Afrikaanse stijl, met een volledig menu aan behandelingen. Er worden ook safaritochten georganiseerd.

U kunt in het wildreservaat verblijven in verschillende soorten accommodaties, van safarikamers in de lodge tot privé-villa's. Alle kamers bieden een panoramisch uitzicht op de omliggende bush en de wilde dieren.

Het Gondwana biedt verschillende soorten maaltijden, zoals 's avonds barbecues in de boma, een verrassingsontbijt in de bush, stijlvolle diners in de eetkamer van de lodge, en romantische picknicks. Er zijn ook kindermenu's beschikbaar. In de bar kunt u diverse wijnen en dranken bestellen

Wij verblijven in de Kewane Lodge

Kwen Lodge is een moderne en luxe variant op de traditionele Khoi-San-woning. Elke open suite van Kwena Lodge is genesteld in zijn spectaculaire natuurlijke omgeving met 180 graden uitzicht, dakramen voor sterrenkijken, aarden potten en diepe baden om u op te warmen bij terugkomst van een avond Big 5 Game Drive.

Kwena Lodge biedt gasten 14 vrijstaande slaapkamers die zijn ontworpen met een moderne en luxe draai aan de traditionele Khoi-San "hut". 

Elke open suite is genesteld in zijn spectaculaire omgeving met 180 graden uitzicht op de spectaculaire bergen en het Fynbos-landschap, dakramen voor sterrenkijken, open haarden en diepe baden om u warm te houden bij terugkomst van een avond gamedrive. 

De ruime faciliteiten van de lodge omvatten een groot overloopzwembad, een chique open lounge en bar, met diners aangeboden in prachtige binnen- en buitenomgevingen, waaronder een elegante eetkamer rond 2 open haarden, een overdekte veranda met uitzicht op twee waterpoelen, of in de buitenboma . 

Gasten worden getrakteerd op een verrassend bushontbijt, leuke familiepicknicks, avondbarbecues en schilderachtige plekjes bij zonsondergang.

L’ermitage Franschoek*****

Deze luxe villa's en suites bieden exclusieve accommodatie en eersteklas faciliteiten. Ze bevinden zich op het prestigieuze landgoed Franschhoek, te midden van het inheemse fynbos.

De goed ingerichte en elegante accommodaties zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een balkon of terras.

Restaurant L'ermitage serveert gerechten in Zuid-Afrikaanse en Europese stijl. U kunt gebruikmaken van roomservice en er zijn drankjes verkrijgbaar aan de bar.

L'ermitage - Franschhoek Chateau is gevestigd op de hellingen van de Franschhoekpas en vormt een rustig toevluchtsoord, ver weg van de drukte van het stadsleven. U kunt er heerlijk ontspannen en genieten van een duik in het buitenzwembad. Babysitters passen op uw kinderen, zodat u zorgeloos kunt genieten van een onvergetelijk verblijf in L'ermitage - Franschhoek Chateau.